onsdag 5. september 2012

Hei!
Tenkte jeg skulle kaste meg på den store bloggebølgen! Her skal jeg skrive litt om forberedelsene og turen vi skal på til erfurt som er...ja nå straks, i dag er det faktisk akkurat en måned til vi skal ha varmmat. jeg kommer til å legge ut litt bilder. Ikke bilder av maten enda, men det kommer nok litt preppe bilder etter hvert.

I helga hadde vi dobbelsamling, hvor vi gjorde ting så reelt som mulig, med rett antall timer fra varmmat til kaldmat, med alt av retter osv osv. sykt slitsomt, gøy og en bra gjennomkjøring. Vi er vel på god vei og jeg føler vi begynner å nærme oss der vi skal være.

vi begynte iallefall på torsdag, eller noen av oss. jeg og alex dro ut til sørumsand å begynte å preppe kaldmaten (den merkelig delen som ikke skal spises) hele torsdagen gikk stortsett, jeg fikk ikke gjort så mye som jeg skulle ønske mens alex faktisk fikk gjort litt mer enn han hadde håpet. Resten av laget preppet på sine egene arbeidsplasser.

På fredag møtes hele laget og vi begynte varmmatspreppen til lørdag. Preppen til varmmaten går ut på å få veid opp, finne frem utstyr, skrellt, og egentlig gjort så mye som vi har lov til å gjøre før selve konkurransen begynner. Vi brukte og litt tid til å teste ut nye elementer på forskjellige retter. Vi avslutta dagen med å flytte alt av utstyr og greier fra vårt kjære sørumsand å inn til byen, nærmere bestemt KA (kulinarisk akademi).

Lørdag var det full gjennomkjøring og vi starta i 9tia. varmmaten går ut på å lage mat til 110person hvor vi har 6.5timer prepp tid før det kommer gjester. Her må vi begynne fra scratch og det er veldig lite vi får lov til å forberede på forhånd. Det er og bare 6 av landslaget som får lov å koke. De 6 er, Meg, Alex, Arnt, Sjøvik, Espen, og Jan Robin. Under konkurransen blir vi bedømt på ALT. alt fra svinn på mat, hygiene, samarbeid, kildesortering, smak på maten, utseende på maten, osv osv, osv osv. Det er altså sykt mange ting og tenke på.
Gjennomkjøringa gikk iallefall ganske greit, litt smårusk fremdeles men ingenting vi ikke klarer å løse på en mnd. Vi var vel ferdig med å rydde ned og evaluere i halv 2tia på kvelden. ble kun 4 timer søvn natt til søndag...

Jeg kjente lørdagen ganske greit i kroppen når jeg våkna i 6tia på søndagen, men ikke noe poeng i å tenke på at man er sliten når man har 36timer med jobb foran seg (!) Vi begynte med å kjøre innom augusta for å hente råvarer. så var det rett ut til sørumsand for å preppe kaldmaten. Kaldmaten er den andre konkurranse grenen vi skal konkurrere i og er en skikkelig merkelig grei. Der skal vi sett opp et showbord. Alle har forskjellige oppgaver. Det som er spesielt med kaldmaten er at maten ikke skal spises, vi blir kun bedømt etter det visuelle. showbordet skal å kunne stå lenge slik at folk får se. De står faktisk oppe en hel dag. Siden det skal se fresht ut lenge dypper vi maten i gelatin (gele) dette er en skikkelig merkelig ting å gjøre, men det ser fint ut iallefall. her er iallefall det vi skal lage og hvem som lager hva:

kategori A (show)
tapas: alex - 4 forskjellige tapas - 2kalde og 2 varme. han må lage 7 kliss like av alle 4, skikkelig dritt jobb
forretter: arnt 4forskjellige forrett - 2kalde og 2 varme.
8 fat: Karl erik, adam og Rahte - her skal de lage en buffet eller fat om du vil med fisketerriner og garnityrer til 8 personer. Dette er kanskje en av de mest spesielle oppgave og det er sykt mye man må tenkte på

Kategori b (restaurant, skal være gjennomførbar)
3retter vegetar: jan robin og elise - ja en 3retters lunch vegetarisk. Her må de tenke på næringsinnhold og slike ting. jan robin har de to første rettene og elise har desserten
4hovedretter: christoffer - akkurat samme som forrettene bare at det er hovedretter og at det skal være mulig å lage på en bra restaurant.
5retter: espen, jan robin og meg - en fem retter fest meny. her har espen første rett, jan robin har andre rett og espen har de to neste mens jeg lager desserten

Kategori c (show dessert)
petit four: anne mari og eline - denne er ganske lik tapas, bare at det er konfekter som gjelder. dette er også det eneste på bordet som skal spises. her skal de lage 4forskjellige konfekter. det skal lage 7av hver konfekt og de skal være KLISS lik. dette er kjempesmå konfekter og er en skikkelig fikle jobb hvor det kreves mye tolmodighet.
desserter: Miriam, meg og elise - 4 forskjellige desserter. de skal være så forskjellige som mulig, vi skal vise så mye teknikk som mulig. miriam har to desserter og jeg har to, elise lager iser og hjelper til når hun har tid.

I tillegg skal vi ha en showpiece, altså en sjokolade skulptur.

Vi jobbet med showbordet hele søndag, søndagsnatt og bordet sto endelig klart klokken 10:00 på KA. shit så trøtt jeg var. Eller hele gjengen var dødstrøtt og sliten. Jeg syns det gikk greit, men glad for at vi har litt flere samlinger.

etter samlinga var det rett i seng, jeg klinka til med 17timer søvn! ny rekord! :)

her er litt bilder fra helga:
Espen, kaptein og bærebjelken! han trengte litt friskluft utpå søndagskvelden

Alex er ekstremt fornøyd med at han har fått tak i jakka til jostein

Elise og Miriam sitter å fikler med noe dessert greier
Arnt sine prepp lister og tegninger
mmmmmm, grønngele! dødsgodt
Adam og Karl Erik pusser garnityrer til fatet
Alex pusser kaldmat på glaseringstasjonen


skulle veldig gjerne ha lagt ut bilder av maten og, men det  må dere nok vente litt på!

SNAKKES!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar